top of page
2022-03-30-16-30-10-573_edited_edited.jpg

Díszletépítés a rajzoktól a befejezőfestésig

Projekt menedzsment

 Tapasztalt projekt-vezető csapatunk art direktorokkal, tervezőkkel szoros együttműködésben készít gyártmány és kiviteli terveket a látványtervekből budapesti műhelyünkben. Autocad, Sketchup, Archicad, Rhino... a design-ipar vezető CAD szoftvereiből dolgozni nem jelent gondot számunkra. Folyamatos az együttműködésünk a különféle filmes szakágakkal: ismerjük a VFX, SFX, rigging, grip, kaszkadőrök, filmes műtermek igényeit.

 

 Projektjeink során rendszeresen irányítunk gépi földmunkát, betonozást, daruzást, óriás fémszerkezet-tervezést és -építést, épület és egyéb állványozást. A műtermi díszletek mellett, Európa szerte kivitelezünk kültéri installációkat teljes logisztikai tervezéssel és megvalósítással.

IMG_0599_edited.png

gyártmány és kiviteli tervek készítése 

szoros együttműködés a tervezőkkel

filmes társ-szakágak igényeinek ismerete munkavédelmi követelmények ismerete teljes logisztikai tervezés és kivitelezés

Asztalos műhelyünk

A fa feldolgozását szélezetlen fűrészáruval kezdjük. 400 m2 munkaterületen készítjük a bútorokat, nyílászárókat és melegburkolatokat, melyekhez akár különleges szerelvényeket is tervezünk. Több mint 100 féle marókés van műhelyünkben, de igény esetén egyedieket is gyártatunk, ahogy tettük a Fehér Ház ovális irodájának replikájának gyártásakor.

 

Rendszeresen készítünk a kaszkadőrök számára törhető bútorokat, nyílászárókat biztonsági-üveg beépítéssel. A gyártásnál figyelünk a villanyszerelők, practical light és egyéb szakágak igényeire. Parketták, hajópadlók és más melegburkolatok mellett, gyakran öltöztetünk fel működő fémszerkezeteket az SFX számára. Tapasztalt csapatunk otthonosan mozog extrém külső helyszíneken is beépítés során.

alapanyag előkészítés
egzotikus és tömör fák feldolgozása
lapszabászat
él-, és horony-marás
furnérozás és élzárás
egyedi és járatos bútorszerelvények 
helyszíni beépítés
CNC megmunkálás
IMG_0350.jpeg

Szobrász műhelyünk

Műhelyünk akár 1000 m2 felett is készít szokványos és egyedileg struktúrált felületeket, hidegburkolatokat. Gyártunk ornamentikákat, párkányokat, oszlopokat és egyéb épületszobrász elemeket az ókortól a fantasy-n át a modernig. Szobrászművészeink kisplasztikákat, domborműveket és óriásszobrokat is formáznak. Tárgyak sokszorosításához, sorozatgyártáshoz akár 4 m2-es vagy nagyobb guminegatívokat készítünk. Poliurea és PUR hab szóró gépeink egyzserre 50 kg anyag bekeverésére képesek, így külső helyszínen sem jelent gondot több száz m2 felület szórása, legyen szó medence szigetelésről vagy kaszkadőröknek szánt burkolatról. Leggyakoribb alapanyagunk a polisztirol, melyet 4 m3-es tömbökben kezdünk feldolgozni. A leeső hulladékát rendszeresen újrahasznosítjuk. Vákuumformázó gépünk ABS, PET, plexi lemezeket tud megmunkálni. Kis mennyiségben a 3D nyomtatást  saját műhelyünk végzi.

_DSC8253.JPG
hidegburkolás
ornamentikák, párkányok
és oszlopok 
vákuum szívás
egyedi szobrok és
öntőformák gyártása
egyedi burkolatok készítése
POLIUREA és PUR hab
gépi szórás
Polisztirol megmunkálás
3D nyomtatás

Festő műhelyünk

Festünk fémre, fára, műanyagra, betonra, üvegre. Airless rendszerű gépeinkkel, állványzatról vagy emelőgépekből több ezer m2-t vagyunk képesek színezni és effektezni.

A márvány és egyéb kő mintákat hagyományos módszerekkel festjük. Óriás freskókhoz viszont egyszerre 10 projektorral is tudunk összehangolt, precíz sablont vetítetni. Festőink meglévő épületek, tárgyak színeit RAL kód szerint meghatározzák. Erősen strukturált, effektezett felületek receptjeit a megrendelővel együttműködve dolgozzuk ki, a látvány és a hatékonyság szempontjait is figyelembe véve. Fényező kamránkban ideális körülmények között tudunk magas-fényű felületeket készíteni. Szakembereink kasíroznak selyemtapétát és óriásplakátot is.

fém, fa, műanyag, üveg,
beton festés

öregítő és effekt festés
kaszkadőr matracok
airless festés
állványról és emelőgépekből

tapétázás
tábla és betű festés
fényezés festőkamrában
_DSC8311.JPG

Varrodánk

Műhelyünk nagy hangsúlyt fektet rá, hogy tapasztalt varrónőink átadják tudásukat a hozzánk érkező fiataloknak. 2006 óta készítünk filmes és egyéb produkcióknak egyedi textileket: bálterem függönyözést, teljes űrhajó belsőket, fanatsy és korhű óriás sátrakat, vitorlákat, hintákat, bábokat...

150 m2-es műhelyünk felszerelt varrógépekkel, nehézárus varrógépekkel, kárpitos szerszámokkal, ringlizővel, vasalógépekkel, hímzőgéppell. Több kilométer függönybársony mellett rengeteg voile és sátorvászon anyagot dolgozunk fel. A természetes és szintetikus anyagokat igény szerint öregítjük és impregnáljuk. Működő kültéri sátorból 300 m2-nél nagyobbat is gyártottunk már. Függönyeink, árnyékolóink egyéb posztóink helyszíni beépítését is vállaljuk, akár állványzatról is. Kanapék, fotelek kárpitozásában és újrahúzásában is sok éves gyakorlatunk van.

Kreatív csapatunk dolgozik fonás, kötés, horgolás, makramé és csomózás technikákkal.

IMG_1904.jpeg
szabásminták készítése látványtervekből
függönyök és drapériák gyártása
 
helyszíni beépítés
egyedi lakástextíliák, párnák, ágytakarók,kárpitozás
bábok-, figurák készítése
zászlók-, bannerek gyártása
gépi és kézi hímzés

Minden más!

Munkánk alapvető feltétele az ötletes és megoldás célú hozzáállás. Szakembereink alapanyagok széles választékát munkálják meg a kézműves szerszámoktól a modern technológiákig számos eszközzel.

Hasznosítottuk már képességeinket a filmeken kívül kiállításokon, rendezvényeken,  és belsőépítészetben is. Nem kerüljük, keressük a kihívásokat!

ketterdam1 (2).jpg
bottom of page